Traagschuim matrassen

Geniet van je nachtrust op een traagschuim matras

Goede traagschuim matrassen bieden geweldige lig- eigenschappen en comfort. De matras verdeelt en ondersteunt op een goede wijze het lichaamsgewicht en de doorbloeding wordt niet afgekneld. Onder invloed van warmte en het lichaamsgewicht wordt traagschuim zacht en vormt zich naar uw lichaamsvorm alsof je in een perfect passende mal ligt.

Lichaamsdelen die wat dieper in de matras moeten wegzinken voor een correcte slaaphouding hebben daarvoor alle ruimte want juist op die punten wordt traagschuim, onder invloed van druk en warmte extra elastisch en dus zacht.
De bloedcirculatie wordt niet verstoord, spieren blijven soepel en de huid en spieren worden optimaal doorbloed. Daarom worden traagschuim matrassen veelal gebruikt in ziekenhuizen tegen doorlig wonden.

De kwaliteits verschillen in traagschuim zijn enorm.  Het is als consument dus erg lastig om een goed matras te kopen.

Waar moet ik op letten?

De temperatuur reactie is een belangrijke graadmeter voor de kwaliteit. Het traagschuim moet rond de uitwendige lichaamstemperatuur ( ongeveer 29 graden ) zachter worden en niet op een lagere of hogere temperatuur.
Ook het ventilerend vermogen is erg belangrijk.  Over het algemeen geldt: hoe dichter de densiteit hoe beter het matras.
Echter: hoe dichter de densiteit hoe minder de ventilatie!
De betere merken investeren veel in onderzoek om de meest ideale samenstelling te krijgen voor hettraagschuim.

Beddenspecialist Woontex voert de bekende merken zoals  Soft-Slow  en  de revolutionaire Clima Comfortmatrassen.  Kom vrijblijvend proef liggen en voel de verschillen.

Woontex Slaapcomfort

Gratis Slaapmeting?

Maandag: 13:00 – 18:00
Dinsdag: 09:30 – 18:00
Woensdag: 09:30 – 18:00
Donderdag: 09:30 – 18:00
Vrijdag: 09:30 – 18:00
Zaterdag: 09:30 – 17:00
Zondag: 12:00 – 17:00